Johan van Grinsven

Journalist, auteur, uitgever, webontwerper

PORTFOLIO

De grote grabbelton is verdwenen

Op deze website stonden jarenlang vele voorbeelden van artikelen die ik heb geschreven in de afgelopen decennia. Die heb ik verwijderd op verzoek van mijn werkgever. De eigenaar van het Brabants Dagblad, De Persgroep Nederland, wil niet dat complete BD-artikelen leesbaar worden geplaatst op of in andere dan de eigen BD-media. Zodat meer mensen het Brabants Dagblad kopen of zich er op abonneren, of voor nieuws op BD.nl kijken. Met die eigen media verdient Persgroep Nederland zijn geld en daardoor kan het bedrijf journalisten hun belangrijke werk laten verrichten. Daar kan ik natuurlijk niet tegen zijn...

MAAR HIER IS TOCH EEN IMPRESSIE VAN MIJN WERK VOOR DE KRANT

Klik op een krantenpagina en krijg een indruk van de verhalen die ik voor diverse redacties heb geschreven. Het gaat voornamelijk om oude(re) artikelen. De afbeeldingen zijn beschermd en daardoor niet te downloaden en dus ook niet volledig te lezen. Wat ze ook laten zien is hoe de afgelopen jaren de vormgeving van Brabants Dagblad (en andere kranten) is veranderd.

 • De Gelderlander

  De Gelderlander

 • Brabants Dagblad, 1999

  Brabants Dagblad, 1999

 • Arosa, De Stem, 19967

  Arosa, De Stem, 19967

 • Eindhovens Dagblad, 1999

  Eindhovens Dagblad, 1999

 • De Limburger, 1993

  De Limburger, 1993

 • De Gelderlander, 1993

  De Gelderlander, 1993

 • De Gelderlander, 1995

  De Gelderlander, 1995

 • De Stem, 1996

  De Stem, 1996

 • Eindhovens Dagblad, 1998

  Eindhovens Dagblad, 1998

Reizen: een verhaal apart

Met groot plezier ben ik zo'n negen jaar redacteur reizen en toerisme geweest voor Brabant Pers en VNU-Dagbladengroep. Ik heb in die jaren buitengewoon interessante reizen gemaakt. De verhalen over die reizen zijn misschien gedateerd, maar leveren in mijn ogen nog altijd een lezenswaardig tijdsbeeld op.

Verrassende muziek op mijn muziekblog

Vooral voor de liefhebbers van soul, rhythm & blues, blues, funk, jazz & zo nog wat genres meer schrijf ik een muziekblog. Daar zijn oude en nieuwe bijdragen te vinden. De oude stammen uit het dozijn jaren dat ik meewerkte aan de muziek- en uitgaanspagina’s van ’mijn’ krant. Daar schreef ik concertrecensies voor en ook albumbesprekingen, aankondigingen, interviews en af en toe een boekrecensie. Sindsdien ben ik over muziek blijven schrijven. Ik probeer vooral minder bekende artiesten uit de ’zwarte’ muziekgrenres te belichten. En daarbij laat ik mij niet door de actualiteit hinderen.

MIJN MOTTO

Your easy reading is damned hard writing

Nathaniel Hawthorne

RECHTEN

© Teksten: Johan van Grinsven
© Ontwerp: 013 Media

Het auteursrecht van informatie en beeldmateriaal op deze website berust bij de genoemde fotografen of bij Johan van Grinsven. Dit geldt eveneens voor andere illustraties, logo's en dergelijke. Het is niet toegestaan zonder toestemming van Johan van Grinsven (of de andere belanghebbenden) informatie en beelden van deze website te kopiëren, op enigerlei wijze openbaar te maken, te gebruiken, te vermenigvuldigen en/of te bewerken. 

RECHTEN FOTO'S

© Foto's: Luuk Aarts, Marc Bolsius, Johan van Grinsven, Frank Trommelen, Frans van Halder, Toine van Berkel, Hetty Meijer, Jon Loek/Team Peter Stigter, Joske en Jip ten Bosch, Kuido Merits, Lara van Grinsven, Lauran Wijffels, Marie-Thérèse Kierkels, Rik Goverde, Robert de Vries, Virginy Joosen, Wieke Hoeke, Persburo Van Eijndhoven/Beeld Werkt, Jack Aarts, Luis Terrazza, AImée de Jongh (illustratie), Toronto Tourism, Fred van Laarhoven, Hans van Alebeek, Thomas Segers, Edwin Diependaal, Henry Kisor, Jean-Luc Rohner, Fotoburo Dijkstra.

FOTO'S VIA UNSPLASH

© Ricardo Alfaro, Robert V. Ruggiero, Wei Zeng, Daniel Reyes, Jonathan Mast, Aaron Burden, Eli Armas, Max Templeton, Wim Bollen, Paul Teysen, Dennis Buchner, Hayo Roskam, Sies Kranen, Malcolm Lightbody, Gio Mikava, Vlado Sestan, Joel Rohland.